Beestje

FAQ

Veel gestelde vragen

Hier beantwoorden we enkele veelgestelde vragen om u te helpen meer inzicht te krijgen in onze diensten en werkwijze. Heeft u een specifieke vraag die niet wordt beantwoord? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

De kosten variëren op basis van de benodigde tijd, materialen en het aantal benodigde bezoeken. Bij Brouwer Plaagdierbeheersing streven we ernaar de oorzaak van het probleem te achterhalen, waardoor de kans op terugkeer van ongedierte minimaal is.

Wij bieden een breed scala aan diensten, waaronder houtworm- en boktorbestrijding, verjagen van steenmarters, ratten- en muizenbestrijding, wespenbestrijding, mollenbestrijding, spinnenbestrijding, vogelbestrijding en eikenprocessierupsenbestrijding. Is het specifieke ongedierte niet genoemd? Neem dan gerust contact met ons op.

Sinds 2023 is het gebruik van rattengif en muizengif verboden voor niet-gecertificeerde gebruikers. Brouwer Plaagdierbeheersing is IPM-gecertificeerd, wat betekent dat we onder voorwaarden bestrijdingsmiddelen kunnen gebruiken. Echter, we kijken altijd eerst naar andere methoden om ratten- en muizenplagen op te lossen.

Na contact met ons geven we een indicatie van de kosten. Bij akkoord onderzoeken we het probleem, achterhalen de oorzaak en bespreken duidelijk de kosten voor het verhelpen van het probleem, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Onze diensten worden ingeschakeld door een divers klantenbestand, variërend van particulieren tot MKB, voedselproducerende bedrijven, transportbedrijven, woningcorporaties, VvE’s en vastgoedbedrijven. Wij bieden zowel eenmalige bestrijdingen als langdurige preventiediensten.

Ja, wij zijn aangesloten bij branchevereniging Plan en zijn goed opgeleid, ervaren en gecertificeerd Houtadviseur. Onze werkwijze volgt de IPM-standaarden, en we investeren in voortdurende opleidingen en bijscholingen.

Met ons servicecontract komen we regelmatig langs om te controleren op specifieke ongedierte en houden we een digitaal logboek bij dat voldoet aan wettelijke eisen en is afgestemd op specifieke auditorvereisten.

Door vaste klanten hebben we een sterke dekking in een groot gebied, met frequente bezoeken in o.a. Enschede, Oldenzaal, Hengelo, Almelo, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Raalte, Nijverdal, Ommen. Ook buiten dit gebied zijn zakelijke klanten van harte welkom, en voor bedwantsenbestrijding werken we landelijk.

Ja, we verwijderen wespennesten, maar we overwegen altijd de beste aanpak. Soms is het beter om het nest te behandelen, de rust te bewaren en het nest later veilig te verwijderen zodra er geen activiteit meer is.

Direct naar:

Ratten en knaagdieren

Muizen

Bedwantsen

Bedwantsen